Cancel Preloader

Hoe stel je een return-path in

You are here:
← All Topics

Een return-path is een e-mailadres waar naartoe failure notices worden verzonden.
Als een e-mail vanuit de website de ontvanger niet heeft bereikt dan wordt deze teruggezonden (bounce).

Door de return-path in te stellen ontvang je bounces van e-mailberichten – zoals een orderbevestiging of wachtwoord reset – welke de ontvanger niet hebben bereikt, bijvoorbeeld door een typefout in het e-mailadres.

Instellen return-path in Magento

Binnen Magento kan je gemakkelijk de return-path instellen, dat doe je door drie simpele stappen te doorlopen.

1. Log in op het beheer gedeelte van Magento
  2. Ga naar System > Configuration > Advanced > System > Mail sending settings > Set return path en zet hier de waarde op YES
  3. Vul vervolgens een geldige ontvanger in.

Instellen return-path in WordPress

Binnen WordPress kan je bij veel (contact form)plugins ook een bounce adres invullen. Maar uiteraard kan je ook in de broncode de return-path opgeven, dat door je door de volgende stappen te doorlopen.

1. Zoek binnen website directory het bestand in /wp-includes/class-phpmailer.php
  2. Hier tref je de volgende broncode.
    /**
     * Sets the Sender e-mail (Return-Path) of the message.  If not empty,
     * will be sent via -f to sendmail or as 'MAIL FROM' in smtp mode.
     * @var string
     */
    public $Sender            = '';

Vervolgens vul je tussen de quotes het gewenste e-mailadres in.

/**
     * Sets the Sender e-mail (Return-Path) of the message.  If not empty,
     * will be sent via -f to sendmail or as 'MAIL FROM' in smtp mode.
     * @var string
     */
    public $Sender            = 'support@20nine.nl';

Instellen return-path in Joomla

Binnen Joomla kan je ook de return-path opgeven, dat door je door de volgende stappen te doorlopen.

1. Zoek binnen website directory het bestand in /libraries/phpmailer/phpmailer.php
  2. Hier tref je de volgende broncode.
    /**
     * Sets the Sender e-mail (Return-Path) of the message.  If not empty,
     * will be sent via -f to sendmail or as 'MAIL FROM' in smtp mode.
     * @var string
     */
    public $Sender            = '';

Vervolgens vul je tussen de quotes het gewenste e-mailadres in.

/**
     * Sets the Sender e-mail (Return-Path) of the message.  If not empty,
     * will be sent via -f to sendmail or as 'MAIL FROM' in smtp mode.
     * @var string
     */
    public $Sender            = 'support@20nine.nl';

Instellen return-path in PHP mail()

Binnen PHP mail() voeg je een 5e optie toe aan het einde van de functie.
Je begint hier met -f om vervolgens het return-path daar achter te plaatsen.
Voorbeeld:

mail($aan, $onderwerp, $bericht, $headers, '-f returnpath@20nine.nl');

Instellen return-path in PHPMail

In PHPMail doe je dit op de volgende manier.

$mail->SetFrom('support@20nine.nl', 'Voornaam Achternaam');
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to support@20nine.nl

× Waarmee kunnen we je helpen?