Cancel Preloader

Hoe zet ik back-ups terug

You are here:
← All Topics

Met het maken van back-ups (ook reservekopie genoemd) wordt een kopie gemaakt van de website. Door dit regelmatig te doen ontstaat een archief. Verlies van data is een reëel risico waar iedere onderneming rekening mee moet houden. Het gevaar zit vaak in een klein hoekje: hackers, virussen, mislukte updates/upgrades, fouten in menselijk handelen (“oeps”), servercrashes en boze ex-werknemers. Het is daarom essentieel dat er altijd goede en recente back-ups van een website beschikbaar zijn!

Wat doet 20nine?

20nine biedt dé oplossing door een automatische back-up service aan te bieden. Deze flexibele oplossing bestaat uit twee onderdelen:

1. Back-up bestanden

Dagelijks worden alle bestanden van een website (o.a. plaatjes, software, statische bestanden) gekopieerd naar een veilige omgeving. Daar bewaren wij elke back-up ongeveer 30 dagen.

Meer informatie back-up bestanden

2. Back-up database

Veel websites maken gebruik van een (SQL) database voor de opslag van gegevens. Denk hierbij aan webwinkels en websites met een Content Management Systeem (CMS). Ook voor het automatisch back-uppen van database heeft 20nine een back-up dienst. Deze dienst maakt iedere 8 uur automatisch reservekopieën van actieve databases. Die bewaren we vervolgens ruim een week.

Meer informatie back-up database

Voordelen 20nine back-up service
  • Geautomatiseerde back-up: altijd een recente versie beschikbaar.
  • Complete oplossing voor zowel bestanden als databases.
  • Gebruiksvriendelijke bediening: geen diepgaande technische kennis nodig.
  • Meerdere back-ups bewaard, waardoor het mogelijk is om terug te gaan in de tijd.
  • Externe opslag. Dus ook bij een complete servercrash zijn de back-ups beschikbaar.
  • Niet alleen “snapshots” maar ook individuele bestanden en zelfs losse databasetabellen.
  • Eenvoudig zelf back-ups herstellen of downloaden via control panel.
  • Geen verborgen kosten voor herstellen.
Wat moet je zelf doen als klant?

De back-up diensten van 20nine zijn niet bedoeld als 1-op-1 vervanging van jouw eigen back-ups. Wij doen ons uiterste best voor jouw websites en back-ups, maar maak altijd ook eigen back-ups en controleer deze regelmatig. We hebben een artikel beschikbaar met informatie hoe je zelf een back-up kan maken.

Ik heb geen eigen back-ups maar ben toch data kwijt – help!

In het geval je geen eigen back-ups hebt en wilt terugvallen op de back-ups van 20nine, dan is dat in de meeste gevallen mogelijk. Wij zullen dan ons uiterste best doen om de gewenste bestanden te herstellen. Omdat dit voor ons veel werk is moet je rekening houden met een doorlooptijd van enkele uren. Bovendien rekenen wij kosten (45,00 Euro excl. BTW) voor het herstellen van gegevens.  Een herstel kan je aanvragen via onze helpdesk (support@20nine.nl).

 

Feedback: [yasr_visitor_votes size=”medium”]

×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to support@20nine.nl

× Waarmee kunnen we je helpen?